Bergagården

Välkommen till din fritidsgård. Bergagården finns för dig som går i årskurs 7 – tills den dagen du fyller 19 år. Hos oss kan du spela pingis, sällskapsspel, kort, tv-spel och mycket annat. Kom och bara häng i våra soffor och lyssna på musik.

Vi har också ett kreativt verksamhet där du kan skapa, måla, fota, bygga och mycket mer. Gillar du att utöva instrument har vi det centralt placerat och möjlighet att spela in i vår studio i mån om tid. Bergagården har också film- och teaterverksamhet för dig som gillar att vara på scenen, stå bakom en kamera eller annat som dekor eller snickeri. Är du intresserad av sport kan vi boka en sporthall om det finns intresse.

Café
Utbudet i vårt café styrs mycket av vad som önskas av våra besökare. Men självklart har vi ett bra grundutbud som läsk, juice, godis, toast, billys och frukt. Vill man baka något själv så som vi kan sälja finns det alltid en möjlighet. För den som inte har kontanter så tar vi också swish.

Kvällar
Under kvällarna ser vi till att med besökarnas hjälp hitta på roliga aktiviteter. Det kan vara bingo, turneringar i olika former, musiktävling, pyssel eller annat som lockar. Vi är mycket öppna för nya idéer då delaktighet är ett viktigt mål för oss.

Musikstudio
Vi har en studio som finns tillgänglig i mån om tid, då den ligger i en annan byggnad. För att få mer information om detta är det bara att komma ner till oss på Bergagården så berättar vi mer.

Teater- och filmverksamhet
Bergagården har sedan start haft en teaterverksamhet som en viktig del i verksamheten. Men när världen möttes av enkla lösningar att skapa film vart det ett nytt och fräscht tillskott till verksamheten. Just nu har vi inte någon personal som arbetar med teater.

Har du frågor går det bra att ställa dem till oss. på tfn: 08-540 815 38 eller till joel.lundgren@osteraker.se

Film i Österåker
På Bergagården ligger Film i Österåkers klippstudio och teknikförråd. Här kan du låna teknik HELT GRATIS för att förverkliga din film! Det går också att boka tid i studion för att klippa filmen och lägga på dialog. Mer information finns här.

Mediarummet
För dig som vill lära dig mer om foto, film och podcast är detta ett rum för dig. Här finns det en fotostudio med bakgrunder, redigeringsmöjligheter och mycket mer. Vi håller nu på att göra detta rum till en film- och fotostudio.

Kreativa verksamhet
På Bergagården har vi en stor yta fylld med kreativa möjligheter. Här kan du sy, pyssla, trycka tröjor, måla och mycket mer. Kom ner till oss så berättar vi mer.

Fredagar och Lördagar på Bergagården

Hit kan ungdomar i årskurs 7 – tills den dagen du fyller 19 år komma och spela tv-spel, pingis eller bara ta det lugnt. Det bjuds oftast på något ätbart med ungdomars delaktighet. Vi arrangerar alltid olika former av tävlingar, turneringar och aktiviteter. Allt efter önskemål från ungdomarna själva. Under dessa kvällar arbetar fritidsledare från alla gårdar i fasta grupper.