Bergagården

Välkommen till din fritidsgård. Bergagården är fritidsgården för alla i åldrarna 13-20 som vill göra något under sin fritid. Hos oss kan du spela pingis, biljard, sällskapsspel, kort, tv-spel och mycket annat. Kom och bara häng i våra soffor och lyssna på musik.

Vi har också ett kreativt rum där du kan skapa, måla, fota, bygga och mycket mer. Gillar du att utöva instrument har vi en replokal och möjlighet att spela in i vår studio. Bergagården har också en fantastisk film- och teaterverksamhet för dig som gillar att vara på scenen, stå bakom en kamera eller annat som dekor eller snickeri. Är du intresserad av sport kan vi boka en sporthall om det finns intresse.

berga_1

Café
Utbudet i vårt café styrs mycket av vad som önskas av våra besökare. Men självklart har vi ett bra grundutbud som läsk, juice, godis, toast, billys och frukt. Vill man baka något själv så som vi kan sälja finns det alltid en möjlighet. Vi kör också dagens pasta nästan varje dag som ett enkelt mål mat om man är hungrig. För den som inte har kontanter så tar vi också swish.

Kvällar
Under kvällarna ser vi till att med besökarnas hjälp hitta på roliga aktiviteter. Det kan vara bingo, turneringar i olika former, musiktävling, pyssel eller annat som lockar. Vi är mycket öppna för nya idéer.

Replokaler och Studio
Vi har en replokal och en studio som finns tillgängliga under veckorna men också på helgerna. För att få mer information om detta är det bara att komma ner till oss på Bergagården så berättar vi mer.

berga2

Teater- och filmverksamhet
Bergagårdens Film & Teater är vi mycket stolta över. Under höstterminen startar vi upp verksamheten och just nu har vi en mellanstadiegrupp, en högstadiegrupp och en filmgrupp för högstadiet och gymnasiet. Det speciella med teatergrupperna är att de leds av äldre teaterelever, med stöd av personalen, och det är så det skall vara. Ungdomarna får en ledarutbildning vilket vi ser som en bra förberedelse inför vuxenlivet.

Kreativa rummet
Detta är ett levande rum i byggnaden. Ibland kan det vara en fotostudio, filmklippningsverkstad, målar ateljé eller som nu sminkloge och dekorsnickeri. Allt detta för att man skall kunna följa besökarnas viljor och trender. Just nu finns det ett fokus på fotografering på onsdagarna.

 

Fredagskvällar

Varje fredagskväll under terminerna så har vi ett arrangemang eller öppen gård på Bergagården, det kan vara Disco, Musikcafé, mm. Läs mer

Hitta till oss

Vi finns på Lennart Neckmans väg 12
i centrala Åkersberga, i samma byggnad som Berga teater fast med ingång från skolgården.

SparaThis site is protected by WP-CopyRightPro